Sep 20, 2012

Minu esimene fruit tart

Nii. Ja jälle on aeg oma kokanduslik eksperiment käsile võtta. 
Kuna kook oli üks kohustuslikest punktidest mu listis, 
Siis sai täna ühehäälselt otsustatud fruit tarti kasuks. 
Et noh siis puuviljakook. 

Alguses pidime küll täitsa vale ja pettuse teed minema, 
Põhi pidi tulema poes müüdavast külmutatud muretaignast 
Ja kreemiks Tere vanillipuding, 
Aga kuna Annelinna Maxima ei müü külmutatud muretainast, 
Siis tuli ikkagi netiavarustest retsept välja otsida ja vähemalt põhi see õige teha. 
Retsepti sain siit:  http://www.joyofbaking.com/FruitTart.html

Tunnistan siiski üles, et kreemi osas usaldasime selle kunsti tegemise Tere piimameistritele, 
Nagu reklaamis ikka öeldakse, ja jäime vanillipudingu juurde. 
Ei usalda end veel päris vaniljekaunadest tõelist kraami keetma. 

Aga taigna tegemine võttis sõna otseses mõttes kolm minutit, 
Paar ringi jääkapist läbi, 
Sel ajal sai juba puuvilju hakkida ja kõik sujus lausa lepase reega. 
Minu tänase puuviljakoogi peale läksid maasikad, mustikas ja vaarikad, 
Mille Leeni üllalt mulle oma talvistest varudest välja kraapis, 
Lisaks veel peoga mangot ja banaani..
Lausa muinasjutt! 

Muidug ei läinud mul põhja mulgustamine kahvliga kõige edukamalt, 
Seega kuulus minu koogiteo juurde ka kaklus punnitava põhjaga, 
Mida ma pajalapiga vahepeal maha materdasin. 
Aga lõpuks jäin mina peale ja põhi andis alla.
Välja kukkus ta ehk tiba vesine, teiseks korraks mental note to self: 
Kõige parem tuleb selline asi ikka värsketest puuviljadest ja marjadest, 
Külmutatud kraam kipub ikka liiga mahlane olema selle koogi jaoks. 
Üldiselt olen rahul. Klaasikese veini kõrvale täitsa asjalik nosimine. 

Lisan teile fotosid ka, et te saaksite vaadata, 
Kuidas ma meie köögist lahingutandri tegin :D


Toorained

Taigna esimene samm: või suhkruga vahtu

Võile ja suhkrule lisada üks lahtiklopitud muna

Taigen enne jahutamist

Jahtunud põhi ja esimene törts vanillipudingut

Kreemitatud põhi

Lõpp-produkt

Mango, maasikad, vaarikad, mustikad

Ja siin ta on! Minu kook.




No comments: