Apr 7, 2013

Remont väljub kontrolli alt

Mul oli kavas tegelikult iga päeva lõpus edusammudest raporteid koostada, aga eilne läks nii käest ära, et ei olnud mingit võimalust seda teha :)
Alustada saime kella viie ajal õhtul alles, sest Andres tuli otse töölt, siis oli kiire käik ehituspoodidesse, kust me tõime ära saeketta keraamiliste plaatide lõikamiseks ja rohelise vuugitäite. Mitte, et me plaatidega veel tänaseks kuhugi jõudnud oleksime :D Kiire trett toidupoodi ka, õhtusöögimaterjal kaasa ja tööle. 
Eile said värvitud kõik seinad kaks korda ja jupp radiaatorit. Kella kaheteist paiku sai Andres lõpuks koju, aga minu õhtu polnud veel läbi. Mina sain öösel veel kaks korda Karepale sõita, öösel akna ümbrust värvida, natuke radiaatorit edasi teha ja magama kella viie ringis. Ja ärkamine kell üksteist hommikul.
Tänane oli aga hoopis uus tase meie remondis. Kui täna oleks pidanud olema plaatimine ja viimane värviviimistlus, siis kuidagi läks asi tiba teisiti. Nimelt
kruvisime me kappidelt tööpinna maha, et sinna taha plaate hakata panema ja siis mõtlesime loogiliselt, et siis võiks ju juba selle tööpinna ka uue muretseda. Noh, et läheks üldise värvigammaga kokku. Mõeldud-tehtud. Ehituspoodidesse luurele. Rakveres on neid asju ikka üliväike valik. Ja siis tekkis idee, et kui tööpinda ei saa, siis uue põranda ikka saab. K-Rautas oli nimelt megaodav laminaatparkett alla viie euri ruutmeeter. 

Ja just siis, kui me olime põranda osas juba otsusele jõudnud, leidsime me siiski ka tööpinna. DILEMMA!! Ostsime hoopis toidukraami ja sõitsime koju järele mõtlema. Liha ahju, arutlus perekonnaga ja... Võtsime mõlemad :D Terve päev ehituspoodides jälle raisatud, metsikult jooksmist, metsikult ülekulu, metsikult palju lisatööd...
Ja kõige geniaalsem oli muidugi see, et tööpinda ostes palusime selle kohe poes ka õige suurusega tükkideks lõigata. Mis on superteenus, kui mõni poleks täiesti juhm. Ma nimelt tellisin kõige suurema ja olulisema tüki tervelt neli sentimeetrit lühema, kui tarvis :D Geenius, absoluutne geenius... Õnneks saime ülejäägi ka kaasa, sealt annab natuke puslet sobitada. Tänase päeva kõige arukam tegu üldse. Mhmhh. 
Ma ei ole kindel, kuidas see õnnestus, aga minu tillukese autoga tõime me poest ära nii tööpinnad kui parketi ja isegi kaks inimest mahtus veel sisse :D Muidugi tähendas asjade selline kulg, et plaatimine lükkus ettenägematusse tulevikku, algas hoopis kappide lammutamine ja liigutamine, et parketti maha saada. Linoleumi alt tuli välja veel teinegi linoleum, mis oli üsna põnev leid, kappide alt tuli välja meeletud koguses hiirte... Värki. Khm. 
Kokkuvõtteks: paari kappi otsustasime kõigi selge mõistuse nimel mitte liigutada ja panime parketi ümber kappide. Teisi lohistasime küll. Ilus on. Ja tööpind on tõeliselt-tõeliselt hea leid, see oranž sobib ideaalselt nii rohelise kui halliga. 
Me oleme tänasega siis peaaegu kaksteist tundi tööd rabanud, põrand on paigas, kapipealsed on osalt tehtud, osalt tegemata. Homme on plaatimine, siis saab ka tööpinnad viimaseni paika kruvida, põrandaliistud poest ära tuua ja paika panna, värvimist on veel omajagu, küll väiksemad kohad ainult... Peaks tegelikult ehk isegi homsega valmis saama, kui saatus soosib. Issand, neljapäevast saadik on kõik mu päevad üks suur ühtlane remondihämu, enam ei tee vahet, mis millal juhtus ja tundub, nagu oleks kogu see värk vähemalt kaks nädalat kestnud. Jubepikad päevad. 
Aga mis ma ikka mulisen. Siin on teile pilte meie viimastest tegemistest: 

Noh, värvimine pluss lemmikloom... Ikka juhtub. Õnneks tuli värske värv ilusti parketilt maha. Siin see va pahalane ongi:





                                           Suvi meie talvises ja segases köögis..







Sellised meie seinad siis välja näevad. Halli-rohelise kontrast, kuigi hall on mingis valguses küllaltki sinakas. 




Meie poolikult värvitud radiaator ja allpool ka tulevased plaadid näidiseks :)




               Põnev leid ehituspoest :D Sai vahelduseks natuke nalja ka..

 









Selline on seis hetkel. Päris ilus tulemus. Saaks juba homme asja kallale asuda ja mürgeldama hakata, ma oleks nii õnnelik, kui asi päris korda saab :D Hoian teid homme asjaga kursis, kas saame valmis või ei.

No comments: