May 10, 2016

Laenatud aeg. Ja Eurovision ka.

Kas kõik vaatavad täna õhtul eurokat või jah?? :D
Mina ka...
Minu ainus probleem on, et ma sain täna päeval teada, et ma pean homme kella kaheksaks tööle minema. Mis tähendab, et ärgata tuleks kell kuus, et jõuaks kohvi juua, koera jalutada, ennast korda sättida ja ärgastuda. Mis tähendab, et kui ma tahan euroka lõpuni vaadata, siis pagan, uneaega jääb niiii väheseks. Aga Jürka esinemise tahaks ikka ära näha enne kui magama peab minema. 
Töö osas polegi mul hetkel väga midagi raporteerida, mul on olnud kolm vaba päeva jutti, olen saanud korralikult puhata ja mängida, isegi veidi päikest võtta :) Jalgadega on hetkel väga korras, aga veam kihla, et homse 14-tunnise päeva lõpuks laulan ma juba teist laulu :D 
Ma olen vahepeal kõvasti suve nautinud, ja sellepärast ma olen eriti rahul, et nüüd, kus ma tööle lähen, pidi ilm kardinaalselt kehvemaks minema :D Mina jõudsin vahepeal juba kleite ja lühkareid kanda, aga kui peab tööle triiksärgi ja sukkpüksid ja pliiatsseeliku selga tirima, siis läheb just külmaks, see on hea :) 

Eurovisioni-mõtteid: 

Soome laul on minu arust suhteliselt kole. Või ei pea laulja laivis viisi. Või on tal närvidest klomp kurgus. Midagi on igatahes valesti. Me no likey. 

Kreeka laulu ma kuulaksin nii-nii hea meelega kusagil šašlõkikohas taustana. Muidu on seal alati nii veider muusikavalik, aga see võtaks küll jala tatsuma. Jah. Raadiost oleks seda kuulda naljakas, üle ühe korra ma seda nautida ei sooviks, aga kusagil temaatilises söögikohas, miks mitte

Moldova laulja näeb nii nunnu välja! Kui ma teda kusagil ühistranspordis kohtaksin, siis piidleksin ma teda terve sõidu ajal ihaldav-kadetseva pilguga. Damn. Kleit on kole. Lugu on... Meh. Meelde see mulle kindlasti ei jää. Isegi hääletuse ajaks olen ma raudselt unustanud, mis lugu see ilus tüdruk laulis. Aga tüdruk on ilus jaa.

Ungari lauljal on kuuekümne-aastase ahelsuitsetajast vanamehe hääl. Mis pole tingimata halb. Aga lugu mulle ei meeldi. 

Horvaatia... Meenutas mulle esimestel taktidel mingit muud lauljat ja mingit muud laulu, aga ma ei suutnudki välja mõelda, kes või mis. Kleit on kohutav. Lugu on... Noh, kui ma mediteeriksin, siis ma paneks selle vaikselt taustaks. Selline natuke ürgne või nii :) Raadiost ei kuulaks, netist ei piraadiks. 

Hollandi lugu on niiiiiiii tore! Appi! Ma tahan seda oma iPodi. Ja ma tahan seda pikkadel autosõitudel kuulata. Ma armastan seda lugu. Armastan-armastan. Ma tahan selle laulu saatel rannas päikeseloojangul jalutada. Ja lilleaasal pikas seelikus ringi joosta. Võimalik, et ma tahan selle laulu saatel oma lapsed sünnitada. 


Armeenia lood mulle tavaliselt alati meeldivad. Ma ei teagi, miks. Aga sel aastal on neil selline klubihitt, et... Ma olen sügavalt pettunud. Ma kujutan maikades ja lühkarites turskeid noormehi selle loo saatel Mjau baarileti ääres õlut lürpimas.

Vatta hell happened to San Marino?? See on nagu mingi natuke väärakas ristand Allan Roosilehe Turvamehest ja ABBA Dancing Queenist. Ma kuulaksin selle laulja häält enne magamajäämist, aga mitte selles laulus. Ta võiks anda välja CD-sid, kus ta räägib hambaravist või päevapoliitikast või matemaatikast, see tämber on lihtsalt nii mõnus. Ta lihtsalt ei ole laulja. 


Venemaa lugu mulle ei meeldi. See on nagu mingi üheksakümnendate klubihitt. 

Tšehhi lugu on igav. Tahaks kanalit vahetada. Käisin hoopis hambaid pesemas ja nägu puhastamas.

Küprosel on lahe lugu. Ma poleks vastu, kui see mu iPodist aegajalt kõlaks. Ja laulja on ka päris nunnu. 

Austria lugu on lihtsalt meh. Kui raadiost tuleks, siis kanalit ei vahetaks, aga spetsiaalselt seda kusagilt otsima ja kuulama küll ei hakkaks. 

No Eesti lugu on muidugi Eesti lugu. Me kõik jumaldame seda puhtast natsionalismist juba. Mulle meeldib Jürka hääl. Kaarditrikki ma päris kaarditrikiks ei nimetaks just :D 


Aserbaidžaani laulja on raudselt Nigella Lawsoni tütar. Ja peaks ilmselt ka näiteks kokkamisega tegelema hakkama. Lugu pole hea, laulja pole väga hea.

Montenegro lugu on veider. Ei liha ega kala. Selles pole nagu päris sellist rocki powerit, mida ma ootaksin, samas pole see kohe kindlasti ka mingi poplaul... Ma polegi kindel, aga ma pigem arvan, et see ei meeldi mulle. Jah

Islandi loos MIDAGI nagu oleks, aga üldiselt ikka ei. Ma eeldan, et ta laulab oma hundikarjast. Kes tuleb koju. Aga laval on ta ikka nagu one woman wolf pack. 


Bosnia ja Hertsegoviina. Väga... Kirglik. Viimane, millega see minu jaoks seostub, on pagulaste teema. 

Kas keegi peale rootslaste üldse veel eurolaule kirjutavad? Varsti on see neil nagu mingi rahvuslik värk, ise kirjutavad, ise korraldavad, teised on lihtsalt käpiknukud :D 

Aaa, Malta ei olnud minu jaoks märkimisväärne, aga mitte kohutav ka. Raadios mängitakse seda kindlasti hästi palju? Kõlab küll selliselt. Ma arvan, et nad saavad edasi. 

    

No comments: