May 7, 2014

Juurovision I

Kuna ma õige poolfinaali maha magasin julmalt, siis vaatasin täna kordust. Keset päeva ei ole ikka õiget tunnet :D Ja kõvasti rohkem oleks pidanud veini varuma.  Aga sellegipoolest: 

Armeenia - nagu iga depressiivse eurooplase hümn. Vähemalt alguses küll. Et kui My Chemical Romance üle viskab ja tahaks midagi uuemat kuulata, siis just see lugu. Enesehaletsuses ja lootusetuses võtab kindlasti pisara silma.

Läti - WTF?? Ütlen ainult ühte - Eesti oleks pidanud Maltiste tordiloo eurokale saatma, siis oleks nagu baltikumi pagariäri olnud.

Eesti -  Andke Tanjale osa Step Upi järgmises filmis ja asi korras. Ma ei saa seda lugu armastada, sest Maybe, maybe on lihtsalt nii armas mulle. Aga tantsuvärk oli päris efektne. Ja muidugi imestan ma natuke selle üle, kuidas ta suudab laulda veel sel ajal, kui too tüüp teda väntsutab nagu pesukäsna.

Rootsi - Kui esimene sõna ära käis, siis olin ma esimese hooga kindel, et algab see Frozeni teemalugu Let It Go. Aga siis ikka ei olnud ka. Naisel on põnev kleit. Ma pole kindel, kas ta ongi nii laiade õlgadega, või on tegu illusiooniga. Lugu mulle ei meeldi. Kuidagi plass ja igav.

Island - Ma näen, miks nad lastele meeldida võiksid. Täiesti uus demograafiline grupp, kellele teinekord eurolaulu otsides keskenduda. Kui Teletupsud oleksid ABBA tribüütbändi teinud, siis see oleks see. Lugu on päris kepsakas. Parem kui too Rootsi uinamuina.

Albaania - Välismaine Liisi Koikson. Ainult häirivama tämbriga. Mina keerasin volüümi veits maha. Laulu kohta ma kohe ei suudagi otsustada, kas meeldib väga või siis üldsegi mitte.

Venemaa - Natuke rohkem slaavilikku rahvalaulu ja äkki see memmede laulukoor, kes kunagi eurokal juba oli... Siis äkki isegi läheks. Ja miks need tüdrukud öösärkides laval on? See on nagu too esinejate õudusunenägu, et ärkad üles, astud voodist välja, aga siis oled äkki laval ja publik passib saalist pungis silmadega....

Aserbaidžaan - Järgmine üle-euroopaline deprekahümn. Ma juba kujutan ette, kuidas ma põrandal looteasendis külitan, lõug šokolaadijäätisega koos, ja nutan ja nutan... Aga laulja on ilusam kui Armeenial ja vägevamate juustega. Et siis, kui valima peaks, siis ma valiks Armeenia loo, see ei tekita minus vähemalt kõigele lisaks veel alaväärsuskompleksi ka.

Ukraina - Ma olen juba ette negatiivselt meelestatud. Ilus noor tütarlaps, kõrgelt haritud, polüglott ja geenius ja adekvaatse lauluhäälega. Mulle juba ei meeldi ta. Aga poissi hamstrirattas tahaks endalegi koju. Oleks naljakas vaadata, kuidas ta seal mürgeldab. Lugu ei meeldi. Ja sõnad häirivad mind.

Belgia - Belgia Kõrsik. Lugu on kohutav. Eesti Kõrsikud on paremad. Ja kas see laval rähklev naine peab etendama toda ema, kellest lugu on? Tal tundub raske elu olema. Minu meelest on sõnad kerge intsesti maiguga. Igal juhul Oidipuse kompleks on selle loo kirjutajal kindlasti.

Moldova - Mis cry fest seal õieti käib? Ma ise Troonide Mängu ei vaata, aga kujutan elavalt ette, et mõni sealne tegelane võik toda lugu ümisedes ringi käia ja samal ajal teisi tegelasi pussitada. Isegi kostüümid on üsna kohased. Jah, kindlalt Troonide Mäng. Kui neil kunagi ideed otsa saavad ja tuleb muusikali-osa, siis see lugu on seal sees.

San Marino - Laulja on natke hull, ma saan aru. Näitab, et inimene ei või ikka ühte asja väga kinni jääda. Mõjub psüühikale. Lugu on lausa kohutav. Merelisest teemast ma ka aru ei saa. Kuigi see Titanicu-teemaline kaelakee, mis tal on, võib vihjata sellele, kui kohutav põhjaminek sellel lool ees seisab. Tal on selle vanamuti valge öösärk ka seljas, vaja ainult kaelakee lava servalt alla poetada. Ja laulja ise on veel nii õnnelik... Aga Titanicu reisijad olid ka, enne kui jäämägi tuli.

Portugal - Kui stripparid peaksid tantsimise juurde veel laulma ka, siis näeks nende etteaste umbes selline välja. No mida kleiti?? Nagu sambafestival minu kodus. Päriselt. Tekitab tahtmise kookospähkleid oma intiimsemate kehaosade ette riputada ja ananass pähe siduda.

Holland - Ohhhh, kantri! :D Nüüd me hakkame rääkima... Natuke igavamat sorti kantrilugu, aga kantri sellegipoolest. Mulle meeldib. Lavakujundus on ka sobivalt depressiivne. Nüüd on aeg ananassid ja kookospähklid suures meeleheites suhu toppida ja nutta, et sa selline õgard ja pekine siga oled. Lihtsalt selleks, et eelnev sambakarneval muidu nii head depressioonitrippi ära ei rikuks.

Montenegro - Jumal, milline mees!! Tekitab igasuguseid ebasobivaid mõtteid. Lavakujundus on nagu teismelise tüdruku ükssarvikute- ja haldjateemaline screensaver. Iluuisutaja on huvitav nüke. Kuidagi kohmakas on kogu mulje.

Ungari - Vabandage, ma pean oma keefirisse vodkat juurde valama, et kogu selle valu ja depressiooniga toime tulla. Kui see lugu ka teie kivisüdameid kaheksasse ei keera ja silmi nutma ei pane, siis ei ole selle-aastane juurovision teie jaoks. Isegi taustatantsijad on pandud koduvägivalla parimaid episoode etendama. Et pilt ikka väga selge oleks. Juhuks, kui te aru ei saanud. Kõik on kohutav, aga lootust on. Umbes nagu Euroliidu majandusseis.

Õhtujuhtidest meeldib mulle täiega see ilma prillideta kutt. Ma olen üsna kindel, et ta peaks mu sünnipäevapidu juhtima järgmised paar aastat. Või mida iganes ta juhtida tahab, ta võib seda teha. Kes tahab suvel minuga koos Taani sõita ja tema akende all paar nädalat telkida? :D
See Juurovisioni-värk on ikka raske värk. Kui teisest poolfinaalist ka mingi suurem posu nutulaule edasi saab, siis peab finaali ajaks ennast telekaga koos vannituppa sättima, et veevarusid pidevalt jooksvalt täiendada. Ükski inimene ei jaksa ju nii palju nutta :D

No comments: