May 8, 2014

Juurovision II

Esiteks: täna olin ma targem ja varusin rohkem veini. Ehk on siis kogu asi valutum :D Kuigi ma kardan, et sissejuhatav number on tänase parim osa. See oli lihtsalt nii hea... Peale Pilou on see siiani mu lemmikosa selleaastasest üritusest. Aga let's get to it. 

Malta - Ohhhh, jälle kantri. Jeeeeeeesshhhh. Juba väga hea algus. Meessolist on küll jube õnnelik väike päkapikk. Mul on tunne, et sellest võib saada mu teise poolfinaali lemmik. Nad on kõik kuidagi ebaloomulikult rõõmsad. Kui meie riiki keegi selle lauluga esindaks, siis ma poleks isegi kuri, kui nad välja langeksid, sest loo point sobiks ikkagi nii hästi selle situatsiooniga. 

Iisrael - Beyonce ja Hannibal Lecteri love child. Ilus naine, aga loo point on kuidagi skeeri ja ähvardav. Ma pole kindel, et keegi peaks kunagi tegema laulu, mille sõnad räägivad nülgimisest. 

Norra - Carl on hot. Carl on megahot. Mis siis sellest, et tal on hääl nagu 10-aastasel kooripoisil, Carl on ikka väga kuum mees. Ärge ainult küsige, milline laul tal oli. Ma arvan, et see oli hea. Sest Carl näeb välja selline, et ta teeb iga laulu heaks. 

Gruusia - Ükski kogus veini ei muuda seda laulu loogiliseks. Aga kui ma oleksin sõpradega kusagil looduses ja me teeksime metsikus koguses illegaalseid aineid, siis võiks kogu asi umbes nii välja näha. Ja see lugu võiks isegi peale minna. O Dio. 

Poola - Algas nagu see kunagi Ukraina võidulaul, mille nime ega esitajat ma ei mäleta. Midagi liiga pornograafilist ma ka selles loos ei näe. Kas iga vähegi kuulsam naislaulja ei tee laval alati praktiliselt sellist šõud? Ehk isegi natuke liiga hillitsetud. Miley Cyrus suudaks seksuaalsemalt. Lugu kriibib jubedalt kõrva. Volüümi tuleb kõvasti maha keerata, et kuulata suudaks. 

Austria - Mulle teeb muret, et see meesnaine on oluliselt ilusam kui mina. Ja aidake lahendada probleem: kas see, et minu arust on ta täiega pandav, teeb minust lesbi või ei? Lugu on kohutav. Nagu odav remake Adele loost Skyfall. Aga kui Adele'il taevas kukub, siis sellel tüübil ainult tõuseb. 

Leedu - Lahe rokkbaleriinilik outfit. Ma tahaks sellist endalegi. Väga feministlik ja õpetlik laul. Esitage seda oma alaealistele tütardele enne magamaminekut. Iga naine peab oma väärtust teadma. GIRL POWER!

Soome - Üsna kepsakas lugu. Mulle ei jäänud tegelikult midagi meelde.

Iirimaa - Millal Iirimaa jälle mõne hea looga maha saab? Kui taust poleks iiri värvides, siis ma oleksin üsna kindel, et tegu on mõne slaaviriigiga.

Valgevene - Ja pagariteema jätkub! Jei. Kooki ei saa kunagi liiga palju olla. Lugu ise meenutab tugevalt Soul Militiat. Ja tüübid ka. Valgevene Pagari Militia. 

Makedoonia - Jana Kask! Issand, kõik selle aasta esinejad saab eesti konteksti ümber panna. Kui see lugu kusagil ööklubis tuleks, siis ma ei leiaks, et see eriliselt halb on. Raadiojaama ka ei vahetaks. Aga nagu ütles vanarahvas: "Ei miskit erilist". 

Šveits - Alejandro Rõbak. Not too shabby. Cause I think I'm lion... Oh no :D 

Kreeka - Selle loo pärast jalutaks isegi ööklubisse sisse. Mulle päris meeldib Kreeka hiphop-räpp. Ja neil on väga sujuvad tantsuliigutused. Batuudil hüppav Freddie Mercury annab asjale palju juurde. 

Sloveenia - Is it love, is it hate... Mulle meeldib laulja kleit. Ja kuidas täpselt tunnen ma korraga roose ja uhkust? 

Rumeenia - Kui Marko Reikop mainis rõngasklaverit, siis ma polnud kindel, mis asi see on. Aga näed, ongi rõngas. Klaver. Naine on nagu keegi Kardashianide klannist. Ja mulle meeldib nende suhtumine. Naine näeb mingeid asju, aga mees näeb neid ka. Vist. Kes teab. Vähemalt ta üritab. See on ime!! 

 

No comments: