Sep 23, 2015

Seenel ja vannitoas.

Me käisime A.-ga eile seenel. Mina olin nii rahul: veerand ämbrit puravikke ja kukeseeni, leidsin mõned riisikad ka, aga need ma andsin A.-le ära, mina ise seeni ei marineeri ega kupata. Igatahes oli mu saak enam kui piisav ühele inimesele. Eile sõin isu täis, tänaseks jäi ka külluslikult. A. polnud oma jutu järgi ikka üldse rahul. Mina ei tea, mis seenepõldudel tema ilma minuta käib, aga alati kui me koos metsas oleme, räägib ta mingitest müstilistest seenesaakidest mida ta varem alati just sealt (ilma minuta!) metsatukast välja on vedanud. Ju ma siis ei ole oma elus kuigi hea seeneline olnud, sest minu arust on täitsa loomulik iga viieteist minuti tagant paar puravikku korjata ja siis vaikselt edasi jalutada. 
Hea uudis - ma pole endiselt saanud mingit seenemürgitust, kõik on ilus ja kena. Juhuks, kui te kahtlustasite, et viide vannitoale tähendab seda, et ma olen oma sisikonda wc-potti öökinud :D Vannitoas olen ma kõvasti aega veetnud hoopis sellepärast, et mul on täna pesupäev. Kolm masinatäit riidekraami on puhas ja ripub nööril. Sealt peaks reisiriiete valik juba lihtsalt tulema. Homme on kottide pakkimise päev - ma tegin täna kõik nimekirjad ära, vaja homme ainult linnukesi vedada. Õõõhhhh, nüüd on mul närvid ikka juba täitsa läbi. Kui L. saab rahulikult lebotada ja kasvõi laupäeva hommikul asju kotti loopida, siis mina pean reede hommikul juba startima, homme on ikka täitsa viimane päev midagi tehtud saada. Mul ei ole veel sularahagi välja võetud!! 
Aa, ja kui keegi mu sõpradest aretab kriminaalseid ideid ja loodab minu äraolekul mu maja tühjaks teha, siis unistage edasi. Mul on naabritega diil: meil on selline raudkindel naabrivalve, et see on praktiliselt võimatu siia sisse saada. Pealegi, olgem ausad: siin pole midagi nii väärtuslikku, mille nimel tasuks helikopter rentida ja katusesse auku saagida. Just saying. Ma olen vaene. 
Koer viimasel ajal ainult magab. Ma olen isegi tiba mures, et hoolimata ta kepsakusest äkki ta ei ootagi mind kodus, kui ma reisilt tagasi jõuan... Ma loodan, et ta ootab mu ära. Äkki ta on sellest värskest mereõhust ja männivaigust lihtsalt väga uimane.
Vaadake mu kunstilisi metsa- ja seenepilte! Muidugi just siis, kui oleks võimalik igast toredaid klõpse teha, on mul fotokas kodus. Need on mu mitte-väga-pildipillist mobiiliga tehtud. Vabandan ebameeldivuste pärast. 






    

1 comment: