Feb 16, 2013

Eesti Laulab, mõni nutab ka...

Ja mida muud oma laupäeva õhtuga teha
Kui koeraga diivanil lebada, süüa maasikaid vahukoorega ja vaadata Eesti Laulu :) 
Igasugused põnevad tunded kerkivad selle saatega seoses üles muide. 
Esimene laul oli päris hea, kui pilk just ekraanile ei sattunud, sest vaatepilt oli üsna õõvastav. Ja loo esimesed akordid tekitasid minus vastupandamatu tahtmise ümiseda lugu "Kui on meri hülgehall". 
Marilyn Jurman ei peaks minu meelest laulma. Punkt. See ei ole ülejäänud inimkonna suhtes lihtsalt eriti kena. Ja noh... Ma olen kena ja ei ütle rohkem midagi. 
Winny Puhhi tüüpide kostüümid on minu õudusunenägudest pärit ja need näkku kinnitatud mikrofonid tekitavad minus õudusvärinaid ning tahtmatuid pisaraid. Üks sellistest foobiatest nagu mul on käsipuudeta treppide ja vere suhtes. Kui ekraanile ei vaata, siis lugu on üsna vahva isegi. Aga natuke suhkruvett oleks soovituslik, kui tahad reaalselt vaadata ka, mitte ainult kuulata. Õnneks on maasikad üsna lohutavad. Ei. Ma valetan. Need kostüümid on minud tekitanud irratsionaalse psüühilise trauma. 
Miks Saara mulle Inna Uit'i meenutab?? Asi võib olla selles 80-ndate transvestiidi meigis. Tänapäeval meesnaised endale küll sellist asja näkku ei määri. Lugu on selline... Meh. Kui raadiost tuleks, vahetaks kanalit. Kes vaatas selle loo ajal Investigation Discoverylt Tapvaid Paare? :D 
Uskumatu, mida heroiin ikka noortega teeb... Kaks noort inimest teevad narksi ja tapavad inimesi ja kulutavad metsikutes kogustes raha... No armsad noored, mõelge ikka, enne kui selliseid asju isegi proovima hakkate. Päriselt. 
Ahjaa. No see järgmine laul jäi nüüd veits poolikuks. Aga vist paljust ilma ei jäänudki. Ma nägin seda lugu vist Ringvaate raames mingid päevad tagasi. Need siserehvid ümber lauljate on endiselt üsna naljakad. Ja selle assistendi, kes nende püksid koju unustas, peaksid nad lahti laskma. Laul ajab mind närvi. Liiga palju kõike. Ma ei armasta seda asja eriti. 
Need vaheintervjuud on enamikus pisarateni piinlikud. Vähemalt tunneb Anu Välba end kaamera ees üsna vabalt. Kõvasti parem kui paar muusikaauhindade ürituse juhti mõned päevad tagasi. Huumor on kõik räigelt ülepingutatud, aga paar muiet toob ometigi huulile. Ärge intervjueerige neid esinejaid, aru ma ei saa!!! No neil pole mitte midagi asjalikku öelda. 
Mulle meeldiks Rosanna kleit, kui see tiba pikem oleks. Tantsupoiste kostüümid ei meeldi üldse. Lugu on selline meh. Kellele meeldib ID uus sari Veresugulased??? Perekonnaliikmed tapavad üksteist, definitely intrigeeriv. Miks Eestis Pinjaata-traditsiooni ei ole?? See oleks nii oosom... 
Aa. Nii. Järgmine lugu. Grete Paia (Kes see üldse on? Kas ta on mingi superstaarisaate osaleja vms? Kust ta tuli?) Ma pole päris kindel, et ta päriselt klaverit mängib/mängida oskab. Ma ei peaks vist seda ilusat valet uskuma. Lugu on selline... Eee... Lauralik. If you know what I mean. Või no Svenlõhmuselik siis ilmselt. See lugu mu hinge küll päästa ei suudaks. ÄRGE INTERVJUEERIGE NEID ESINEJAID, PALUN!! Jeesus. Tehke näiteks vaheklipid värvikoorumisest või midagi. Ma oleks palju õnnelikum. 
Elina Born kannab jube ägedat kostüümi. Ma täitsa armastan seda, aga see võiks äkki tiba lühem olla või... Taustatiim noormeeste näol on ikka väga kompu. Ma võiks neid vaadata küll. Kas see on mingi kampaania leukeemia tõsiduse teadvustamiseks, mille pärast Elina nii vähihaigeks on meigitud? Siis oleks võinud juba juuksed ka kummimütsi alla peita, oleks veel efektiivsem olnud. Lugu on selline... Poisid on ikka nunnud. Nende nimel ma isegi loodan, et see lugu finaali saaks. ÄRGE INTERVJUEERIGE ESINEJAID!!!!
Ma armastan Kõrsikuid! :D Ausalt. Nad on üübernunnud. Ja lugu on selline armas tilulilu. Bonzo ja Jaan peaksid igal õhtul mu voodiveerel unelaule laulma, see oleks alles maailm, kus ma elada tahaksin. Ma tahan nende plaate. Ma armastan Kõrsikuid. Ja ma peaksin ka õppima "ei" ütlema. Ma tahan seda lugu veel kuulata.
Anisa oli omal ajal ainus põhjus, miks ma superstaari vaatasin. Kui ta välja kukkus, siis ma enam ei vaadanud ka eriti. Mulle meeldib ta hääl. Ja kingad. Ja klahvkavend. Lugu on selline keskmine raadiotümps, mille peale isegi mina ei viitsi raadiokanalit klõpsida. Ja tuleb välja, et ma olen seda Veresugulaste osa juba näinud. Deem. ISSAND MILLAL TE ARU SAATE, ET ESINEJAID EI TOHIKS LAIVIS INTERVJUEERIDA, MUL JOOKSEB KÕRVUST VERD, MISTEILVIGAON???? 
Kokkuvõttes... Ega millegi muu, kui Eurovisiooni sildi all sellist asja toota polekski võimalik. Mulle ei meeldinud. Kõik toredam osa sellest saatest oli Oti-skandaal :D It made me laugh. Parim osa sellest saatest, raudselt. Ma olen päris rõõmus nüüd isegi, et ma seda Veresugulaste asja juba enne näinud olin. Ma annan sellele klipile kümme punkti. 
Jeeeiiii, Kõrsikud meeldivad žüriile ka! :) Kui Osolini kriteeriumide järgi hinnata, siis ma kindlasti annaks kümne neile sisekumme kandvatele tüdrukutele. Raudselt üsna ainulaadne
Tegelt ma nägin seda Veresugulaste asja ikka üsna tükk aega tagasi. Peaks oma mälu värskendama. Ma olen üsna kindel, et õde laseb iga hetk oma venna maha lüüa. Intriguing....                 

No comments: