Mar 29, 2015

I was just looking for something

Ma küsisin Sinult kunagi, miks Sa siin oled. Miks Sa tulid. Ja Sa ütlesid: "Aga kuhu mujale ma minna oleksin saanud?" Siis armastasin ma Su vastust. Nagu oleksin mina kogu maailmas ainuke märkimisväärne sihtpunkt. Ainuke tõsiseltvõetav saabumispaik. Ja ma olin õnnelik.
Ma küsisin Sinult kunagi, miks Sa mind armastad. Kuidas sa seda tead. Ja Sa ainult vaatasid mind. Sa ütlesid: "Kui sa seda küsima pead, siis ei tea sa, mis on armastus." Ma olin Su vastusest segaduses. Miks ei andnud Sa mulle ühtki põhjust? Miks Sa ei vastanud mu küsimusele? Nüüd ma tean.
Ma ootasin kunagi Sinu puudutusi. Ja neid oli alati liiga vähe. Miks Sa ei hoidnud mu kätt? Miks Sa ei lükanud mu juukseid kõrva taha? Miks Sa mind ei kallistanud? Aga ma ütlesin ainult: "Ära tee." Sa ei saanud aru. Ja ma ei osanud enam selgemalt öelda.
Ma vaatasin Sind. Pidevalt. Peaaegu alati, kui Sa tähele ei pannud. Ma tahtsin Sind tunda. Ma tahtsin teada, mida Su silmad räägivad. Ma tahtsin osata Sind lugeda. Ma ei õppinud kunagi.
Ma küsisin Sinult, miks. Miks Sa ära lähed. Mida ma tegin. Sa ei keeranud isegi ringi. Jah, ma nutsin.Veel kaua.
Ma ootasin terve igaviku, et Sa küsiksid: "Miks sa mind armastad? Kuidas sa seda tead?" Ja ma oleksin silitanud Su juukseid ja öelnud: "Sest ma NÄEN Sind." Aga sa ei küsinudki. Võib-olla Sa siis teadsid, mis on armastus. Võib-olla mina siis ei teadnudki.


Mar 26, 2015

Does it ever drive you crazy..

Ma ei oska enam kirjutada. Või siis, et ma oskan kirjutada ainult oma deprekast. Ja sellest ma kirjutada enam ei taha :) 
Elu on müstiline. Päriselt. Ainus, millele ma viimasel ajal mõelnud olen, on see, et iga väike inimene on terve maailm. Ja kui temaga midagi juhtub, siis üks maailm puruneb. Sest sa võid olla kõigest pisike mutrike suures süsteemis, aga pärids suur osa sellest süsteemist lõpetab töö, kui sa äkki ära kaod. Kui paljusid sa tegelikult oma elu jooksul puudutad. Kui paljusid mälestusi, ideid, lootusi ja plaane ei oleks kunagi olemas olnudki, kui sind ei oleks. Seega, ära ütle, et sa pole oluline. Sa oled terve maailm. Terve süsteem. 
Minu elu saab varsti üles juuritud ja täiesti uue pöörde. Ma valetaksin, kui ütleksin, et ei ole mures. Ikka olen. Ja mõnes mõttes saan ma aru, et paljudes muutustes olen ma ise süüdi. Et ma ei suhtle ja ei oska rääkida ja kurta. Aga samas... Las siis ollagi kõik uus. Uus kodu, uus algus, uus seltskond. Või nagu hetkel: üldse mingit seltskonda :D Ma lihtsalt ei saa praegu enam suurema ülekoormusega riskida. Ja siis on parem juba eemale hoida. Kuigi, kui keegi peaks tahtma kell kolm öösel kusagilt kaugelt siia minu juurde sõita ja koos vaikida, siis sellest pakkumisest ma ära ei ütleks. Hull väsimus on. Mitte niivõrd mentaalne väsimus isegi, vaid reaalne - füüsiline väsimus. Pidevalt tahaks magada. Ja vähem mõelda. Ja vähem igatseda. Ja vähem muretseda. Ja rohkem armastatud olla :
Maailm on suur ja natuke õudne koht. Asjad võivad hetkega muutuda. Lihtsalt... Üks telefonikõne, üks moment, üks juhuslik juhuste kokkulangemine... Ja kõik see, mida me oleme alati teadnud ja loomulikuks pidanud, on tundmatuseni muutunud. 
Hoia ennast. Hoia oma maailma. Hoia minu oma ka. Sest meie universumid on tihedalt läbipõimunud :) 

 

Mar 8, 2015

Raamatud, raamatud, raamatud!!!

Kuna meil on veel selle aastanumbri sees kolimine plaanis, siis toimub pidevalt väikestviisi sorteerimine, et saaks juba praegu maja tühjemaks. Noh, täna jõudis järg siis raamaturiiuliteni. Ja meil on igasugust põnevat kraami pakkuda! Pühapäeval toimub Rakvere spordikas tasuta raamatute laat, eks palju saab sinna viia, aga kui oleks juba enne huvilisi... Sest ma sain terve riida kokku igasuguseid teoseid, mis meie riiulitest välja praagitud :)
Ühesõnaga, mul on fotosid. Visake pilk peale, kui keegi tahab, et ma saadaksin talle näiteks pakiautomaati kusagile, siis andke teada. Saatmise eest ma tahaks iseenesest rahakest ka. Raamatute eest tingimata ei taha, aga ära ka ei ütle, võite oma südametunnistuse häält kuulata. Leiame meie raamatukogule uued ja armastavad kodud! :)

Ma ütlen kohe ausalt, et ma kõigist ei viitsinud isegi pilti teha, aga siin on suurem osa meie ärasaadetavast kirjasõnast. Veel on suur hunnik kokaraamatuid, osad nõukaaegsed, osad uuemad... Ja veel.. Värke :D Igaühele midagi. Avaldage soovi, nädalake on aega otsusele jõuda ja tellida, saadame teile lähimasse pakiautomaati! :D Või kes soovib, võib tulla Rakverre ise tuhlama ja valima. Võõrustame rõõmuga kõiki raamatuhuvilisi! :D

P.S. Esimesel fotol nähtav The Happiness Project on huvilisele ära antud :)

Need raamatud on kõik inglise keeles.



Midagi õppuritele. Ja meie kultuuritolmune ENEde sari.

Veel midagi õppuritele!
Meie Loomingu ladu.